Menu Sluiten

Hoe Worden Inbouwrolluiken Geinstalleerd

Of je nu op zoek bent naar rolluiken, zonweringen of een ventilatiesysteem, Wilms levert praktische en energiezuinige oplossingen op maat. Ons maatwerk laat je woning leven en ademen. Bij Wilms kan iedereen terecht.

90268429026842

More info

tags: Rolluiken – Inbouwrolluiken – Voorzetrolluiken – Opbouwrolluiken – Specialist Rolluiken – 

Wenst u meer info over hoe worden inbouwrolluiken geinstalleerd kijk dan vlug op https://www.wilms.be | Hoe Worden Inbouwrolluiken Geinstalleerd

Rolluiken: Alles wat je moet weten over de installatie van inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken zijn een populaire keuze voor zowel residentiële als commerciële gebouwen vanwege hun veelzijdigheid en functionaliteit. Ze bieden niet alleen privacy en veiligheid, maar ook isolatie tegen lawaai en weersinvloeden. Maar voordat je besluit om inbouwrolluiken te installeren, is het belangrijk om te weten hoe dit proces verloopt en waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over de installatie van inbouwrolluiken.

Wat zijn inbouwrolluiken?

Inbouwrolluiken zijn, zoals de naam al doet vermoeden, rolluiken die in de muur worden ingebouwd. Dit geeft een strakke en naadloze uitstraling aan zowel de binnen- als buitenkant van het gebouw. Het rolluik zelf bestaat uit horizontale lamellen die verbonden zijn met scharnieren, waardoor het mogelijk is om het rolluik op te rollen of uit te rollen wanneer dat nodig is.

Stapsgewijze installatie

De installatie van inbouwrolluiken kan een precies en tijdrovend proces zijn, dus het is verstandig om een professional in te schakelen om dit voor je te doen. Hieronder volgt een stapsgewijze handleiding voor de installatie van inbouwrolluiken:

Stap 1: Verwijderen van de oude rolluiken (indien van toepassing)

Als er al rolluiken aanwezig zijn, moeten deze eerst worden verwijderd voordat de nieuwe inbouwrolluiken kunnen worden geïnstalleerd. Dit kan een lastig en zwaar werk zijn, dus het is beter om dit over te laten aan een professional.

Stap 2: Maken van de opening

Om inbouwrolluiken te installeren, moet er een opening in de muur worden gemaakt. Dit moet nauwkeurig worden gedaan om ervoor te zorgen dat het rolluik perfect past en goed functioneert. De grootte van de opening moet iets groter zijn dan de afmetingen van het rolluik zelf, zodat er ruimte is voor isolatie en eventuele beweging.

Stap 3: Plaatsen van het frame

Het frame van het inbouwrolluik moet zorgvuldig in de opening worden geplaatst en op zijn plaatsworden gehouden met behulp van mortel of een andere geschikte hechtmiddel. Het is belangrijk dat het frame waterpas staat en stevig vastzit om ervoor te zorgen dat het rolluik soepel beweegt en niet gaat lekken.

Stap 4: Bevestigen van het rolluik

Zodra het frame op zijn plaats zit, kan het rolluik zelf worden bevestigd. Dit wordt gedaan door middel van de scharnieren aan de bovenzijde van het rolluik te bevestigen aan het frame. Vervolgens wordt het rolluik zorgvuldig uitgerold en worden de scharnieren aan de onderkant bevestigd.

Stap 5: Afwerking

Als het rolluik goed is bevestigd, moet de opening rondom het frame worden opgevuld met isolatiemateriaal om tocht en geluidsoverlast te voorkomen. Daarna kan het frame worden afgewerkt met een laagje mortel of pleisterwerk om het naadloos te laten aansluiten bij de rest van de muur.

Voordelen van inbouwrolluiken

Het installeren van inbouwrolluiken biedt verschillende voordelen, waaronder:

  • Verbeterde isolatie: Het inbouwframe zorgt voor extra isolatie, waardoor je energiekosten kunt besparen en een comfortabeler binnenklimaat kunt behouden.

  • Esthetisch aantrekkelijk: Inbouwrolluiken bieden een strakke en moderne uitstraling van zowel binnen als buiten.

  • Ruimtebesparend: Aangezien het rolluik in de muur wordt ingebouwd, neemt het geen extra ruimte in beslag zoals bijvoorbeeld een traditioneel rolluik dat wel doet.

  • Meerwaarde voor het pand: Het installeren van inbouwrolluiken kan de waarde van je pand verhogen, wat vooral gunstig is als je van plan bent om het te verkopen.

Conclusie

Inbouwrolluiken zijn een uitstekende keuze voor zowel huiseigenaren als commerciële panden vanwege hun veelzijdigheid en esthetische uitstraling. Het installatieproces kan echter moeilijk zijn, dus het is verstandig om een professional in te schakelen om dit voor je te doen. Met de juiste zorg en installatie kunnen inbouwrolluiken vele jaren meegaan en jou en je pand beschermen tegen ongewenste weersinvloeden en nieuwsgierige blikken.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Hoe worden inbouwrolluiken geinstalleerd

!–StopPubText–>.